Skijaška olimpijka Leona Popović ostvarila plasman karijere - 2. mjesto u završnom slalomu sezone

18.03.2023 u 15:03
Podjeli na:
imagePopović, Vlhova i Shiffrin (foto: EPA/FaH)

Soldeu, 18. ožujka 2023. - U završnom slalomu sezone Svjetskog kupa u Soldeuu (Andora) najbolja hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je drugo mjesto, što joj je i najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri. I ne samo to, na slalomskom postolju je završila u gotovo najelitnijem mogućem društvu - s prvoplasiranom Slovakinjom Petrom Vlhovom i trećeplasiranom Amerikankom Mikaelom Shiffrin.

Leona Popović postala je četvrta Hrvatica na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu, nakon legendarne Janice Kostelić, koja je to činila kao po navici, te potom Ane Jelušić i nedavno - Zrinki Ljutić.


S dvije odvažne i vrlo kvalitetne vožnje 25-godišnja Mrkopaljka je potvrdila pripadnost slalomskom svjetskom vrhu. Jedina skijašica, brža od nje u obje vožnje, bila je Petra Vlhova. Slovakinja je u prvom "laufu" stvorila 32 stotinke prednosti, a još 11 je dodala u drugom, dovoljno za 28. pobjedu u karijeri.


Leona Popović je u Soldeuu iza sebe ostavila i pomalo nevjerojatnu Amerikanku Mikaelu Shiffrin, koja ima ukupno 87 pobjeda u Svjetskom kupu, od kojih čak 53 u slalomu. Shiffrin je završila kao treća zaostavši za dvostrukom hrvatskom olimpijkom za 43 stotinke. Amerikanka je već odavno osigurala Mali kristalni globus, a sezonu je završila s 945 bodova osvojenih u 11 slalomskih utrka. Druga je u tom redoslijedu bila Švicarka Wendy Holdener sa 655 bodova, a treća je Vlhova sa 630. Leona Popović je na šestom mjestu s 349 bodova. Zrinka Ljutić, koja u subotu nije uspjela doći do cilja prve vožnje, na 12. je mjestu sa 190 bodova.


Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita skijaškoj olimpijki Leoni Popović na ostvarenom uspjehu karijere!