Na EYOF-u u Italiji biatlonac Matija Legović 5. u sprint utrci na 7,5 km, dok je Filip Crnić bio 33.

24.01.2023 u 12:27
Podjeli na:
imageBiatlonac Matija Legović (foto: HOO)

Forni Avoltri, 24. siječnja 2023. - Na XVI. zimskom EYOF-u u Italiji naš mladi biatlonac Matija Legović zauzeo je peto mjesto u sprint utrci na 7,5 kilometara, dok je drugi hrvatski predstavnik, Filip Crnić, bio ukupno 33.

Legoviću je za vrlo malo izmaknula medalja. U trkačkom dijelu natjecanja imao je odlična prolazna vremena, bio je na drugom mjestu, ali to nije uspio kapitalizirati preciznošću u gađanju. Tri promašaja tijekom druge serije gađanja - u stojećem stavu, rezultirala su trčanjem kaznenih krugova, što mu je na kraju donijelo 5. mjesto. Sa samo pogotkom više - dohvatio bi pobjedničko postolje.

Za pobjednikom, Pavelom Trojerom (20:38.7 minuta) iz Slovenije zaostao je 45.1 sekundi, uz napomenu da je Slovenac imao samo jedan promašaj. Srebrni Poljak Jakub Potoniec, sa zaostatkom od 21.3 sekundi, nije imao niti jedan promašaj, a Francuz Judicael Perrillat Bottonet (+33.4) okitio se broncom, uz jedan promašaj.

Naš Filip Crnić bio je 33. , zaostavši gotovo dvije i pol minute za pobjednikom. U stojećem stavu imao je četiri promašaja.

U natjecanju skijaša trkača slobodnim načinom na 7,5 kilometara Borna Kuprešak je u konkurenciji 66 natjecatelja zauzeo 61. mjesto.

Hrvatski predstavnik u brzom klizanju na kratke staze, Martin Prantl, utrkivao se u disciplini na 1000 metara te je svoj posljednji nastup na EYOF-u završio na 29. mjestu. U premijernom nastupu (prvog natjecateljskog dana) izlučnu utrku na 1500 metara završio je na petom mjestu u petoj četvrtfinalnoj skupini, što nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

U slalomskoj utrci za skijaše naš Karlo Filipec bio je 42., zaostavši 7.77 sekundi za pobjednikom. Zlato je osvojio Francuz Emile Baur (1:32.08), srebro Šveđanin Gustav Wissting (+0.14), a broncu Austrijanac Moritz Zudrell (+0.49). Filipec je u prvoj vožnji zauzeo 46. mjesto. U utrku je startalo 100 mladih skijaša.


Raspored natjecanja hrvatskih sportaša

Prijenos natjecanja