Mladi biatlonac Matija Legović osvojio zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj

11.02.2024 u 17:02
Podjeli na:
imageFoto: EBU

Jakuszyce, 11. veljače 2024. - Mladi hrvatski biatlonac Matija Legović osvojio je zlatnu medalju u disciplini masovni start na Europskom juniorskom prvenstvu u poljskim Jakuszycama.

Član Biatlonskog kluba TSK Budućnost iz Brod Moravica bio je najbolji (39:13.6) u posljednjoj utrci prvenstva u kojoj se 60 biatlonaca natjecalo na 12 km. S 20 sekundi prednosti, odnosno četiri promašaja, Legović je slavio ispred drugoplasiranog Ukrajinca Vitalija Mandzina. Brončanim odličjem okitio se Austrijanac Lukas Haslinger.

Pobjednički nastup u disciplini "mass start" bio je vrhunac Legovićeve sjajne forme koju je demonstrirao tijekom cijelog EP-a, prethodno je bio vrlo dobar šesti na 15 km pojedinačno i deseti u sprintu na 10 km. Njegovim zlatnim odličjem Hrvatska je treća na ljestvici država osvajačica medalja na EP-u, odmah iza Austrije i Finske. 

Ovaj rezultat odlična je uvertira za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Estoniji od 23. veljače do 2. ožujka. Prošle sezone Legović je na svjetskoj smotri osvojio srebrno i brončano odličje... (hoo/vk)


Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita sjajnom biatloncu Matiji Legoviću osvajanje naslova europskog juniorskog prvaka u češkim Jakuszycama!