Hrvatskoj još dva odličja na SP-u u taekwondou - Ivanu Šapini srebro, Bruni Duvančić bronca

31.05.2023 u 04:49
Podjeli na:
imageFoto: Dalstaekwondo

Baku, 31. svibnja 2023. - Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Bakuu (Azerbajdžan), Hrvatska je osvojila nove dvije medalje - Ivan Šapina okitio se srebrom, a Bruna Duvančić broncom, nastavljajući berbu odličja koju je otvorila Matea Jelić, osvajanjem brončane medalje u utorak.

Hrvatski olimpijac Ivan Šapina, europski prvak iz prošle godine, osvojio je srebro u kategoriji do 87 kilograma. Tijekom poslijepodnevnih borbi Šapina je bio čvrst i odlučan premda je izgubio prvu rundu od Rusa Artsioma Plonisa u polufinalu. No, u sljedeće dvije je pokazao snagu kad je bilo najteže te je s 15-1 u trećoj rundi prošao u finale Svjetskog prvenstva.

Neizvjesna finalna borba protiv Kang Sang Hyunu iz Južne Koreje otišla je s tijesnih 5-6 i 7-9 na stranu suparnika, a Šapina je prvenstvo završio sa srebrnom medaljom, svojom drugom svjetskom medaljom, nakon bronce iz 2019. godine.

Mlada 18-godišnja Bruna Duvančić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 49 kilograma. Nakon tri pobjede tijekom prijepodnevnog programa, u polufinalu je bolja od Duvančić bila dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Panipak Wonghpattanakit s 2-1 u rundama. Iako je Duvančić dobila prvu rundu, u nastavku borbe Tajlanđanka joj nije ostavila puno prostora te je slavila, a hrvatska reprezentativka se morala zadovoljiti broncom.

Treća je to hrvatska medalja na SP-u u Bakuu i treća koju je osvojio splitski TK Marjan. Time su članovi Marjana stigli do 109. medalje na velikim natjecanjima u 23 godine postojanja kluba.


Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ivanu Šapini na osvojenom srebru i Bruni Duvančić na osvojenoj bronci na Svjetskom prvenstvu u taekwondou kojem je domaćin Baku!