HOA i ZS PGŽ-a: Igoru Kupljeniku iz Ljubljane 1. nagrada na sportskom fotonatječaju 'Odlučujući trenutak 2023.'

05.12.2023 u 15:12
Podjeli na:
imageFoto: ZS PGŽ-a

Rijeka, 5. prosinca 2023. - Galerija Principij u Rijeci ugostila je petnaestu po redu izložbu sportske fotografije “Odlučujući trenutak 2023.”

Veliki broj okupljenih ljubitelja sporta i sportske fotografije svjedočilo je svečanom činu otvaranja ove izložbe, na kojoj je izloženo najboljih 59 sportskih fotografija pristiglih na ovogodišnji natječaj.

Prisutne autore i goste prigodnim je riječima u ime Zajednice sportova PGŽ-a pozdravio Veljko Karabaić, a službeno je izložbu otvorila Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije. Nagrade su još uručivali ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ-a Katja Luketić.


Za stručnu analizu nagrađenih fotografija bio je zadužen prof. Borislav Božić, a podijeljene su pohvale i nagrade jedanaestorici autora i autorica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.


Pohvaljeni autori su: Nermin Stambolija (BiH), Nataša Kupljenik (Slovenija) te Goran Grudić, Silvija Butković, Maja Prgomet i Đoko Glušica iz Hrvatske. Najbolja mlada autorica ove je godine Klara Popović s fotografijom “Vaterpolo”, koja je uz pljesak dobila i prigodni poklon. Hrvatska olimpijska akademija veliku pozornost daje promociji fair playa u sportu, a sretni dobitnik ove nagrade je Jurica Cvitanić za fotografiju “Pozdrav suparnika”.

Na kraju svečanosti podijeljene su i nagrade za tri najuspješnije fotografije. Treća nagrada otišla je u Osijek, autoru Borni Jakšiću za fotografiju “Flying skills”, drugo mjesto osvojila je fotografija “Usklađenost” autorice Sonje Diklić iz Rijeke, dok je nagrada za prvo mjesto ove godine otišla u Ljubljanu autoru Igoru Kupljeniku za fotografiju “Ljubav, ah ta ljubav”.


Fotografije laureata „Odlučujućeg trenutka 2023.“ te svih ostalih sudionika mogu se pogledati cijeli tjedan u riječkoj Galeriji Principij (Pod voltun 4), od utorka do petka od 9 do 12 sati i 17 do 20 sati te u subotu od 9 do 12 sati. (zs pgž/hoo/vk)