Hrvatski akademski sportski savez svečano obilježio 30. obljetnicu djelovanja te nagradio zaslužnike

08.02.2024 u 06:02
Podjeli na:
imageFoto: HASS

Zagreb, 7. veljače 2024. - Hrvatski akademski sportski savez (HASS) obilježio je na svečanosti u Zagrebu 30. obljetnicu djelovanja, a tom prigodom proglasio je i najuspješnijeg sportaša i sportašicu HASS-a za 2022./2023. godinu, tzv. Uni Sport Stars.

Nagradu u kategoriji pojedinca i pojedinke zaslužnih za doprinos razvoju akademskog sporta dobili su rukometašica Martina Krajpl u ženskoj konkurenciji i taekwondaš Franjo Gucić u muškoj konkurenciji. U kategoriji kolektiva zaslužnog za doprinos razvoju akademskog sporta u ženskoj konkurenciji nagrađena je karate reprezentacija Sveučilišta u Rijeci, a u muškoj konkurenciji - kickboxing reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu.


Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali brojni uglednici iz politike i sporta među kojima i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i brojni drugi uglednici. Predstavnik HOO-a bio je glavni tajnik Siniša Krajač.

Domaćini su im bili predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić i glavni tajnik Nikola Vincetić. (hoo)