Zagreb, 21. srpnja 2021. - Dva dana prije otvaranja Olimpijskih igara put Tokija krenula je i dvostruka zlatna diskašica Sandra Perković s trenerom Edisom Elkasevićem i fizioterapeutkinjom Jelenom Gabelicom.

Perković je jedna od glavnih hvatskih aduta za novo odličje u Japanu, a uoči puta je bila odlično raspoložena. Iza nje su vrlo dobre i opsežne pripreme. Sve što je planirala u pripremnom radoblju uspjela je i ostvariti. Nažalost, kao što je to uobičajeno kod vhunskih sportaša, bilo je i nekih manjih problema s ozljedama, ali "kraljica diska" kaže da se navikla živjeti s boli i da je to neće zaustaviti na putu do novog velikog ostvarenja.

 

- Osjećam se uzbuđeno, sretna što ću predstavljati boje Lijepe naše na svojim trećim Olimpijskim igrama. Malo mi je krivo što neće biti publike, ali mi smo tu pozvani da predstavljamo boje Lijepe naše. Psihički i fizički samo vrlo spremna i mislim da smo uspjeli većinu stvari držati pod kontrolom. Ovo su moje treće Olimpijske igre, nadam se da nisu posljednje i da će sve biti u redu. Želim odraditi što bolje kvalifikacije i bez pritiska ući u finale, a onda ćemo razmišljati o nekim drugim stvarima - kazala je Perković.

 

Tokio će za Sandru Perković biti Igre od posebnog značaja, jer je ona jedna od dvoje hrvatskih sportaša koji će nositi našu zastavu na svečanosti otvaranja Igara. Uz nju, to će biti i strijelac Josip Glasnović. Čast je veća znamo li da će Sandra Perković biti prva žena koja nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara od hrvatske državne samostalnosti. (hoo)