Zagreb, 17. srpnja 2021. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) mr. sc. Siniša Krajač dao je intervju jedinom hrvatskom sportskom dnevniku - Sportskim novostima (SN). Glavnom uredniku SN-a Robertu Šoli otkrio je glavne izazove s kojima će se HOO i on osobno suočiti u njegovu aktualnom mandatu prvog operativca krovne sportske udruge.

 

Demografiju kao gorući nacionalni problem apostrofirao je kao potencijalno veliki problem za budućnost hrvatskog sporta, jer "sve je manja baza iz koje crpimo sportske talente". U tom kontekstu spomenuo je i važnost stalnog ulaganja u sport, posebno u sport na lokalnoj razini "otkud sve i počinje", odnosno - otkud nam u velikoj mjeri i dolaze budući vrhunski sportaši. S puno strasti govorio je o kolektivnim sportovima, ali je istaknuo i da smo sportska nacija s velikim ostvarenjima u individualnim sportovima.

Olimpijske igre (23. srpnja - 8. kolovoza) neizostavna su tema u trenucima dok prema Tokiju svakodnevno odlaze hrvatske sportašice i sportaši. Uz naglašenu želju da svi naši predstavnici tijekom Igara ostanu zdravi, glavni tajnik HOO-a izrekao je i procjenu broja osvojenih olimpijskih medalja, a njegov optimizam kreće se u rasponu od pet do sedam odličja.

Donosimo cjelovit sadržaj intervjua: Intervju glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača SN-u