Zagreb, 3. lipnja 2020. - Hrvatski vaterpolisti saznali su termin kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Odlukom Međunarodnog udruženja za vodene sportove (FINA) turnir će se održati u Rotterdamu (Nizozemska) od 14. do 21. veljače 2021. godine.

 

Hrvatska će u natjecanju po skupinama igrati s Njemačkom, Rusijom, Rumunjskom, Nizozemskom i Francuskom, dok će u drugoj skupini igrati Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. U konkurenciji spomenutih 11 momčadi, našim će vaterpolistima za olimpijsku 'vizu' biti potreban plasman među tri najbolje reprezentacije. Podsjetimo, zbog odgode OI Tokio 2020. za 2021. godinu, odgođen je i prvotno planirani kvalifikacijski turnir vaterpolista u Rotterdamu - od 22. do 29. ožujka 2020. godine.

 

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak vjeruje u snagu i umijeće svojih izabranika te najvljuje da se uz dugotrajne kvalitetne pripreme momčad može optimalno pripremiti za zahtjevni predolimpijski turnir, na kojem je čeka žestok ritam igranja - osam utakmica u osam dana. (hoo/vk)