Šamorin, 26. studenoga 2021. - Na sjednici Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO), održanoj u sklopu 41. EOO-va seminara u Šamorinu u Slovačkoj, naš ugledni liječnik i znanstvenik, prof.dr. Dragan Primorac, jednoglasno je izabran za člana Zdravstvene i antidopinške komisije Europskih olimpijskih odbora. Člana Vijeća i Zdravstvene komisije HOO-a, te predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, u spomenutu komisiju je predložio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i član Izvršnog odbora EOO-a dr. sc. Zlatko Mateša.

Sjednici Izvršnog odbora predsjedavao je čelnik Europskih olimpijskih odbora (EOO) Spyros Capralos, a predlagatelj Mateša tom prilikom je izjavio:

- Dragan Primorac liječnik je i znanstvenik svjetske reputacije, a njegov izbor za člana Zdravstvene i antidopinške komisije Europskih olimpijskih odbora iznimno je značajan u postavljanju novih standarda te integraciji najnovijih znanstvenih spoznaja u medicinsku praksu kako bi se sportašima omogućila najbolja moguća zdravstvena skrb.

Prof.dr. Dragan Primorac je zahvalio članovima vodećeg tijela europskog olimpijskog pokreta na izboru u članstvo te važne Komisije:

- Zahvalan sam predsjedniku Europskih olimpijskih odbora (EOO) Spyrosu Capralosu i svim članovima Izvršnog odbora EOO-a na povjerenju koje su mi ukazali. Veliko hvala i predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši, koji me je u ime HOO-a predložio na ovu funkciju. Osobno ću učiniti sve kako bi svi sportaši imali najbolju moguću zdravstvenu skrb, zasnovanu na novom konceptu personalizirane medicine koja svakom od njih optimizira kako dijagnostičke, terapeutske tako i rehabilitacijske postupke.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita prof dr. Draganu Primorcu na izboru u Zdravstvenu i antidopinšku komisiju Europskih olimpijskih odbora!