Zagreb, 11. siječnja 2021. - Tvrtka Pharmakon distribucija d.o.o. iz Zagreba, utemeljena je 2013. godine i registrirana je za trgovinu na veliko farmaceutskim proizvodima, donirala je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) određenu količinu testova kojima se otkriva prisutnost koronavirusa u organizmu - PCL COVID 19 Ag Gold Saliva. Riječ je o novom antigenskom testu sline koji je vrlo jednostavan za primjenu. Naime, može se provesti u bilo koje vrijeme  i rezultat se  dobije  već za pet  do deset minuta.

PCL COVID 19 Ag Gold Saliva test koristi se za kvalitetno otkrivanje SARS-CoV-2 antigena u uzorcima uzete sline. Namijenjen je svima koji trebaju brzu i vjerodostojnu informaciju o zdravstvenom statusu u odnosu na koronavirus, a pogodan je i za sportaše prije utakmica, turnirskih nastupa, multisportskih priredbi ili u trening kampovima s velikim brojem sudionika…

 

Hrvatski olimpijski odbor zahvaljuje tvrtki Pharmakon distribucija d.o.o. na vrijednoj donaciji, kao i na činjenici da je prva prepoznala važnost stalnih testiranja sportašica i sportaša na Covid-19, posebice u ovoj olimpijskoj godini i razdoblju završnih borbi za olimpijske norme i pripremnih aktivnosti olimpijaca za OI u Tokiju.