Zagreb, 28. travnja 2004. - Pod predsjedanjem predsjednika prof. dr. Borisa Labara, Zdravstvena komisija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održala je 28. travnja 2004. godine redovnu sjednicu na kojoj su usuglašeni ključni zahtjevi medicinske skrbi o olimpijcima tijekom Olimpijskih igara u Ateni.

Jedan od njih je kupnja medicinskih aparata novije generacije za fizikalnu rehabilitaciju koji bi se koristili i nakon OI na svim većim sportskim natjecanjima. Bilo je riječi i o liječničkim torbama za priručnu liječničku intervenciju na sportskom terenu, opremljenima neophodnom vrstom lijekova te potrošnim materijalom a koje bi prema izvješću predsjednika Komisije, donirale Pliva i Medika.

Nutriciologinja i farmakologinja mr.ph. Mimi Vurdelja izvijestila je o tijeku vitaminizacije sportaša, te listi lijekova koji će biti na raspolaganju sportašima pri hrvatskoj Misiji o čemu će savezi biti upoznati na vrijeme i u pisanoj obliku. Zadužen za koordinaciju programa dopinške kontrole dr. Božidara Fučkara izvijestio je o testiranju sportaša obavljenom sa 75 posto od planiranog te naglasio da nije zabilježen niti jedan slučaj odbijanja dopinške kontrole.