Zagreb, 21. siječnja 2004. - Uvođenje standarda u liječničke preglede, protokol o vitaminizaciji te organizacija modela djelovanja protiv dopinga predstavljat će organiziraniji sustav zdravstvene skrbi o zdravlju sportaša, sažetak je zajedničkog sastanka članova Zdravstvene komisije,

liječnika i voditelja sportskih ambulanti organiziranih u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku i Osijeku, te glavnih tajnika nacionalnih sportskih saveza, održanog u Zagrebu 21. siječnja, pod predsjedanjem prof. dr. Borisa Labara, predsjednika Zdravstvene komisije HOO-a. Smatrajući uvođenje standarda u zdravstvenu skrb sportaša od samog početka sportske karijere prioritetnom zadaćom Komisije, prof. dr. Labar okupio je stručnjake različitih specijalnosti kako bi postavili pravila rada osobito u ovoj olimpijskoj godini.

Dr. Ante Županović, dopredsjednik Zdravstvene komisije HOO-a i koordinator zdravstvene skrbi sportaša za OI Atena 2004 godina upoznao je nazočne s vrstom i načinom pregleda u sportskim ambulantama i pozvao na tješnju suradnju naročito na pripremi olimpijskih kandidata koji će trebati najmanje dva kompletna zdravstvena pregleda prije odlaska na OI Atena 2004. Što, koliko, kako i kada uzimati od sredstava nadomjesne prehrane, inače redovno područje rada sportskih ambulanta u nadležnosti voditeljice savjetovališta u HOO-u i tajnice Komisije, nutricionistice i farmakologinje dr. Mimi Vurdelje, odgovor bi trebao dati protokol o vitaminizaciji koji je u pripremi.

O modelu djelovanja protiv dopinga, sredstvima, cijenama i proceduri provođenja kontrole, govorio je čelni čovjek potkomisije za doping dr. Božidar Fučkar zalažući se za angažiraniju razmjenu informacija u prvom redu s nacionalnim sportskim savezima, ali i lokalnim zajednicama sporta te gradskim uredima za sport.