Rijeka, 22. svibnja 2018. - Međunarodna konferencija pod nazivom „Just Sport - Borba protiv dopinga u rekreativnom okruženju“ održat će se u hotelu Royal u Opatiji 5. lipnja 2018. godine u organizaciji Riječkog sportskog saveza.

Na konferenciji će se okupiti domaći i strani predstavnici nacionalnih antidopinških agencija (iz osam država) te javnih institucija iz Hrvatske i Europe, čiji je interes i obveza sprječavanje dopinga u rekreativnom okruženju. Ovo je prva međunarodna konferencija u Hrvatskoj na temu borbe protiv dopinga u rekreativnom okruženju.

JUST SPORT je međunarodni projekt borbe protiv dopinga u rekreativnom okruženju, sufinanciran iz Erasmus+: Sport programa te od strane Vlade Republike Hrvatske. Vodeći provedbeni partner je Riječki sportski savez, uz projektne partnere iz Slovenije, Italije, Bugarske, Švedske i Portugala.
Cilj projekta je podizanje svijesti među rekreativnim sportašima o štetnosti nekontroliranog konzumiranja steroida, hormona, anabolika, stimulansa i drugih suplemenata.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Za sudjelovanje na konferenciji nije potrebna kotizacija, a za sve sudionike osiguran je ručak, osvježavajući napitci te prigodan poklon. (vm/hoo/vk)

 

 https://rss.hr/medunarodna-konferencija-just-sport-borba-protiv-dopinga-u-rekreativnom-okruzenju/

 

 Dnevni red konferencije