Zagreb, 24. rujna 2003.- Najmanje šest mjeseci prije OI ATENA 2004., svi hrvatski evidentni i potencijalni olimpijski kandidati trebali bi se obvezno cijepiti protiv hepatitisa ali i protiv virusnih infekcija i influence, preporuka je Zdravstvene komisije HOO-a upućena s desete sjednice

održane 24. rujna 2003. pod predsjedavanjem prof. dr. Borisa Labara uz suradnike, dopredsjednicima dr. Antom Županovićem i dr. Damirom Kovačićem, predsjednikom pododbora za doping dr. Božidarom Fučkarom, voditeljicom odjela za prehranu i dopunsku prehranu sportaša i tajnicom komisije dr. Mimi Vurdeljom, dr. Miranom Martinac, dr. Tonkom Vlakom, dr. Andreom Miškulin, te dr. Sašom Jankovićem.

Nakon uspjele organizacije mreže sportskih ambulanta uspostavljene u Zagrebu, Splitu, Rijeci Zadru i Osijeku, Šibeniku i Dubrovnik, a koje su počele uspješno djelovati na terenu, slijedeći je korak Zdravstvene komisije organizacija redovite nastave sportske medicine za sve liječnike koji rade u sportu kako bi uz dodatna stručna znanja i odgovarajući certifikat te tim konzilijarnih liječnika različitih specijalnosti vodili sustavnu brigu o zdravstvenoj skrbi vrhunskih sportaša.

Prema izvješću Komisije, u ambulantama sportske medicine već sada uspješno djeluju odjeli zaduženi za pravilnu provedbu vitaminizacije i sportske prehrane u skladu s preporukama za korištenje isključivo znanstveno ispitanih i registriranih proizvoda na tržištu. Dr. Fučkar, voditelj pododbora za dopinga izvijestio je o izradi iskaznica za evidenciju svih doping kontrola vrhunskih sportaša kao što je u svijetu uobičajeno.