Zagreb, 20. prosinca 2016. - Zdravstvena skrb za sportaše korisnike olimpijskog programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) proširuje se uz karticu popusta i pogodnosti za zdravstvene i turističke usluge Health Card. Prve kartice preuzeli su danas, 20. prosinca 2016. godine u hotelu Westin u Zagrebu olimpijci Šime Fantela, Igor Marenić, Josip Glasnović, Damir Martin, Tonči Stipanović te Ivan Kljaković Gašpić.

 

Health Card kartica će sportašima biti dostupna zahvaljujući partnerskom ugovoru koji je HOO sklopio s Medicinskom mrežom d.o.o., turističkom agencijom specijaliziranom na usluge u zdravstvu i zdravstvenom turizmu. Agencija nudi medicinske usluge u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama. Utemeljena je sa željom da bude vodič pacijentima i klijentima u pronalaženju kvalitetnih zdravstvenih ustanova, a nudi cjelokupnu uslugu zdravstvenog turizma, od putovanja, praćenja i smještaja do kontrole i zaključnog mišljenja medicinske obrade. Kartica popusta i pogodnosti Health Card članovima omogućava popuste kod odabranih pružatelja medicinskih usluga u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

 

„HOO i njegova Zdravstvena komisija uvijek poduzimaju sve što je potrebno za skrb o zdravlju vrhunskih sportaša, a na tragu toga je i ova suradnja s Medicinskom mrežom“ rekao je predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a dr. Miran Martinac, s čime se u svom obraćanju sportašima složio i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

 

Kartice je olimpijcima uručio doc.dr.sc. Miljenko Bura, inicijator Medicinske mreže. „U programu pogodnosti Health Card okupili smo više od 100 zdravstvenih ustanova. Htjeli smo HOO-u ponuditi mogućnost da vama mladim ljudima, koji se svakodnevno izlažete velikom naporu te zato trebate kvalitetnu zdravstvenu provjeru, omogućimo da uz ovu karticu do potrebnih zdravstvenih usluga dođete jednostavnije i povoljnije. Zadovoljstvo nam je i čast pomoći vam na ovaj način da ostvarujete iznimne sportske rezultate“ izjavio je Bura. (hoo/msč)