ZAGREB, 3. lipnja 2014. - Mimi Vurdelja, voditeljica zdravstvene skrbi i nutricionistica u Hrvatskom olimpijskom odbor (HOO), gostovala je 2. lipnja 2014. godine na "Zelenom ponedjeljku" Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Studentima je predstavila zdravstvenu zaštitu vrhunskih sportaša u razvojnim programima HOO-a.

ZAGREB, 3. lipnja 2014. - Mimi Vurdelja, voditeljica zdravstvene skrbi i nutricionistica u Hrvatskom olimpijskom odbor (HOO), gostovala je 2. lipnja 2014. godine na „Zelenom ponedjeljku“ Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Studentima je predstavila zdravstvenu zaštitu vrhunskih sportaša u razvojnim programima HOO-a.

Svaki prvi ponedjeljak u mjesecu pri Zdravstvenom veleučilištu je rezerviran kao „Zeleni ponedjeljak“, otvoren studentima, nastavnicima i civilnom društvu za predavanja, razgovore i gostovanja. Otvorenim razgovorom i izmjenom informacija potiče se intenzivna diskusija studenata i nastavnika kroz mnogobrojna pitanja, kontradiktorne stavove, rezultate istraživanja i moguće daljnje perspektive. Prvi „Zeleni ponedjeljak“ održan je 20. siječnja 2014. godine.

Mimi Vurdelja na svom je gostovanju studentima približila važnost zdravstvene skrbi o zdravlju sportaša. „Samo zdrav sportaš je dobar i poželjan sportaš. Ne treba zaboraviti da je zdravlje sportaša ulog u poslu kojim se sportaš bavi. Odgovarajuća zdravstvena zaštita omogućuje sportašu dug natjecateljski život, željene sportske rezultate i dobro zdravlje nakon sportske karijere“ rekla je Vurdelja.

Pridružio joj se i srebrni olimpijac, veslač Damir Martin, koji je studentima iz vlastitog iskustva obrazložio što za vrhunskog sportaša znači dobra masaža, pomoć psihologa i nutricionistička potpora.

Preventivni pregledi sportaša, obvezni najmanje jednom godišnje, kontrolirana prehrana i vitaminizacija, stalna edukacija o štetnosti dopinga, dijagnostika, liječenje i rehabilitacija ozlijeđenih sportaša koju HOO provodi, omogućuje sportašima sigurnost nastupa i dobre sportske rezultate. Sponzorski ugovori s Poliklinikom Aviva, a prije toga s Poliklinikom Sunce, te sa Multipowerom, robnom markom Atlantic grupe, omogućuju HOO-u kvalitetno provođenje zdravstvene zaštite.

„Studenti, koji će postati diplomirani viši fizioterapeuti, vrlo su zainteresirani za volontiranja u sportskim klubovima i nacionalnim sportskim savezima te na sportskim natjecanjima, a gostovanje na 'Zelenom ponedjeljku' uvod je u jednu vrijednu suradnju HOO-a i Zdravstvenog veleučilišta“ zaključila je Vurdelja. (hoo/msč