Zagreb, 28. veljače 2007. - Na inicijativu Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora, u tijeku je izrada programa elektronskog praćenja zdravstvenih pregleda vrhunskih hrvatskih sportaša, izvijestila je tajnica Komisije i nutriciolog HOO-a Mimi Vurdelja na 9. sjednici Zdravstvene komisije održanoj 28. veljače 2007. godine. 


Naime, u dosadašnjem radu nedostajala je sistematizirana kartoteka podataka o zdravlju i liječničkim pregledima sportaša koji temeljem ugovora HOO-a i Koncerna Agram imaju pravo na godišnje sistematske liječničke preglede i uobičajene liječničke usluge. Elektronski Program praćenja zdravstvenih pregleda hrvatskih sportaša omogućio bi sportskim liječnicima i svima koji brinu o zdravlju sportaša puno bolje informiranje i kvalitetniji pristup podacima liječničkog kartona. Planirano je da će se program početi primjenjivati do početka lipnja 2007. godine.

Pod predsjedanjem dopredsjednika Komisije Ante Županovića, zbog odsutnosti predsjednika Borisa Labara, članovi Komisije su informirani kako su izrađeni Postupnici, odnosno obrasci i algoritmi, za provođenje zdravstvene skrbi sportaša, za provođenje doping kontrole i programa prehrane i nadomjesne prehrane sportaša koji će olakšati i poboljšati skrb o zdravlju sportaša, prehrani i doping kontroli.

Koordinator doping kontrole Zdravstvene komisije HOO-a Božidar Fučkar u izvješću o provedbi doping kontrola, rekao je kako je u siječnju i veljači obavljeno 56 'out of competition' doping kontrola bez pozitivnih nalaza. Šef Misije za OI Peking 2008. godine, ujedno i v.d. direktor Ureda za olimpijski program HOO-a Damir Šegota, izvijestio je kako se trenutačno u Programu za OI Peking nalazi 85 sportaša koji se temeljem programa prate zdravstveno i vitaminski.