Sportaši, obrazovanje i dual karijera

Prema međunarodnim istraživanjima, trećina mladih sportaša - ispitanika u dobi do 17 godina - povući će se iz sporta jer smatra da on iziskuje previše vremena i izravno utječe na rezulate školovanja i odabir - studij da ili ne.  Grupa stručnjaka obrazovanja i osposobljavanja u sportu kako Europske unije tako i Hrvatske izradili su studije i dali smjernice za unapređenje ovog procesa. Kao mjere politike sugeriraju se međuresorne incijative i dogovori, financijski poticaji, socijalna sigurnost i zaštita, kombinacije rada i sporta te niz drugih za koje je procijenjeno da bi dali rezultate.

 
Analize stanja, zaključci promocijskih dana i drugi dokumenti

Zagreb, 5. lipnja 2022. - U subotu 4. lipnja održana je radionica Career+ Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o dvojnoj karijeri sportaša za mlađu seniorsku žensku reprezentaciju u košarci. Radionica je organizirana u sklopu priprema reprezentacije, a održana je u zagrebačkom hotelu Aristos u suorganizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) i Hrvatske olimpijske akademije (HOA).

Zagreb, 9. svibnja 2022. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin okrugli stol s temom „Perspektive i mogućnosti za razvoj dvojne karijere sportaša koji su završili sportsku karijeru“. Kako bi se pridonijelo razvoju „karijere nakon karijere“ naših sportaša, HOO je okupio na jednom mjestu predstavnike čak triju ministarstava, nekoliko obrazovnih institucija aktivnih u radu sa sportašima, te sportske dužnosnike.

Zagreb, 7. svibnja 2022. - U ponedjeljak 9. svibnja 2022. godine, u razdoblju od 10.30 do 12 sati, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizira u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin okrugli stol s temom „Perspektive i mogućnosti za razvoj dvojne karijere sporaša koji su završili sportsku karijeru“.