Zagreb, 3. listopada 2018. - Nakon iznimno uspješnog lipanjskog trenerskog seminara u Poreču na temu funkcionalne i motoričke dijagnostike vrhunskih sportaša, na Kineziološkom fakultetu (KIF) u Zagrebu održano je „drugo poluvrijeme“ tog događaja, sa sudjelovanjem 56 predstavnika iz 17 nacionalnih sportskih saveza koji nisu participirali u njegovu porečkom izdanju.

Uvodnik seminara bio je dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. Tomislav Krstičević, a u praktičnom dijelu - funkcionalnu je dijagnostiku prezentirao doc. dr. Vlatko Vučetić, a za demonstraciju mogućnosti dijagnostičkog centra pobrinuo se doc. dr. Tomislav Rupčić. Drugi dio seminara obilježio je prof. dr. Goran Leko, pojasnivši nazočnim trenerima značaj i svrhu specifičnih testova za sportaš(ic)e, kao i njihov odabir te izradu. Predstavnicima nacionalnih sportskih saveza priopćeno je da će se prema njihovim iskazanim potrebama pristupiti i nabavci opreme za testiranje sportaš(ic)a. Naravno, uvažavajući pritom specifičnosti pojedinih sportova. 

 

Ovaj hvalevrijedan seminar organizirali su djelatnici Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ravnatelj HOO-ova odjela Neven Šavora istaknuo je zadovoljstvo odazivom trenera i stručnom provedbom seminara:

- Stručnjaci iz HOO-a i KIF-a našli su zajednički jezik, povezali su se na ovom području i vjerujem da će suradnja HOO-a s akademskom zajednicom u budućnosti biti još bolja. Želja nam je da naši sportaši i sportašice ne moraju ići na testiranja u Ljubljanu, Beograd ili neki treći dijagnostički centar u našem okruženju, nego da naš budući dijagnostički centar bude raspoloživ i adekvatno opremljen za nas i za cijelu regiju. (hoo/vk)