Razvojni programi HOO-a

Razvojni programi HOO-a čiji su temelji postavljeni 1999. godine programom potpore i praćenja razvoja mladih sportaša, dugoročni su i strateški važni modeli praćenja razvoja sportaša od 15. godine do statusa reprezentativca i olimpijskog kandidata. Većina razvojnih programa uvodi se 2006. godine kao prioritet investicije u redovne programe saveza među kojima je i program potpore stručnom radu, trenerima, uveden 2009. godine. Razvojni program predolimpijskog i olimpijskog ciklusa u funkciji su priprema za kvalifikacija i nastupa vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama. Osnova ovom pristupu su znanstveno utemeljene metode u modelima dugoročnog planiranja i programiranja trenažnih procesa.

Pravilima za sufinanciranje programa potpore sportašima utvrđeni su kriteriji koje sportaš mora ispunjavati bilo da se radi o olimpijskim ili neolimpijskim sportovima. Razvojni programi za trenere kontinuirano je ulaganje u trenerski rad s vrsnim i vrhunskim sportašima te perspektivnim i mlađim kategorijama sportaša, bilo da se radi o selekciji, momčadi, ekipi ili pojedincu. Sufinanciranje rada trenera previđeno je u više kategorija u olimpijskim i neolimpijskim sportovima, a sva prava i obveze proizlaze iz Pravila o sufinanciranju rada trenera.

 

Dokumenti - Razvojni programi

Zagreb, 29. studenoga 2018. - Trojica eminentnih profesora, bivših dekana Kineziološkog fakulteta, zanimljivim su predavanjima otvorila završni dan Godišnjeg kongresa trenera u Zagrebu. „Struka i stručnost trenera i ostalih kadrova kao temeljni čimbenik sigurnosti i uspješnosti u sportu“ - bila je tema Dragana Milanovića, a o „Novim tehnologijama i njihovoj primjeni u prevenciji i rehabilitaciji sportskih ozljeda“ govorio je Igor Jukić. „Što kraći put od testiranja sportaša do programa njihova treninga“ prezentirao je Damir Knjaz.

Zagreb, 28. studenoga 2018. - Većina od 200-tinjak prijavljenih mladih trenera i sportskih djelatnika nazočila je u zagrebačkom hotelu Panorama otvaranju i prvom danu Godišnjeg kongresa trenera u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). O motivaciji vrhunskih sportaša za postizavanje vrhunskih rezultata govorili su ponajbolji svjetski veslački trener Nikola Bralić i njegovi „zlatni“ reprezentativci Martin i Valent Sinković.

Zagreb, 19. studenoga 2018. - Za kraj mjeseca (28. i 29.) studenoga Hrvatski olimpijski odbor organizira u Zagrebu Godišnji kongres trenera, na kojem će eminentni hrvatski stručnjaci kroz predavanja, radionice i panel diskusiju predstaviti vlastita iskustva i trendove u trenažnom procesu raznih sportova. Kongres u zagrebačkom hotelu Panorama otvorit će naš najtrofejniji veslački trener Nikola Bralić.