Knin, 15. prosinca 2021. - Grad Knin, čije je ime sve prepoznatljivije na sportskoj karti svijeta, proglasio je najbolje sportašice i sportaše u 2021. godini, a tom prigodom glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač uručio je nagrade laureatima u elitnoj pojedinačnoj konkurenciji - atletičarki Danieli Jelić i taekwondašu Josipu Teskeri. U dodjeli nagrada sudjelovao je i pomoćnik glavnog tajnika za sport na lokalnoj razini Hrvoje Balen.

Najbolja ekipa su odbojkašice Mladosti 2000, momčad godine je Klub sjedeće odbojke Knin ’95, a najbolji sportaš s invaliditetom je Željan Jakovljević iz Kluba sjedeće odbojke Knin ’95. Najbolji trener je Dragan Pinjuh iz Taekwondo kluba DIV Knin.

Najveće nade kninskog sporta su Ivona Jelić iz Taekwondo kluba Olympic, Ines Sinobad iz Odbojkaškog kluba Mladost 2000 i Ante Zore iz Nogometnog kluba Dinara. Perspektivne sportašice i sportaši kninskog sporta su: Ana Popović, Nika Dodik, Anamarija Sigut i Lana Sigut iz Taekwondo kluba DIV Knin; Ogi Jankelić, Dorjan Bošnjak, Dino Marić i Toni Burečić iz Nogometnog kluba Dinara; Srđan Maričić, Filip Katalinić, Lara Jelić i Jelena Petrović iz Atletskog kluba Sveti Ante; Lana Anić Kremić, Tamara Račić, Mia Gugo i Petra Ćorić iz Odbojkaškog kluba Mladost 2000; Ivan Zorić, Petra Marić, Vuk Bajić i Marina Pavlov iz Taekwondo kluba Olympic; Anđela Pratljačić i Lana Budimir iz Ženskog rukometnog kluba Knin.

Najbolji sportski djelatnik je Mato Jelić, predsjednik Teniskog kluba Kralj Zvonimir. Posebno priznanje za potporu kninskom sportu uručeno je županu Marku Jeliću, dogradonačelnici Kristini Perić i Gradu Kninu.

Posebno priznanje za ostvareni rezultat u 2020. godini kada se nagrada zbog pandemije nije dodijelila dobili su Dražen Lasić, Marko Čeko i Daniela Jelić iz Atletskog kluba Sveti Ante.

Dodjelu nagrada organizirala je u Gradskoj vijećnici Zajednica sportova grada Knina, a svečanost nije mogla proći bez podsjetnika na fantastični olimpijski uspjeh njihove sugrađanke, trenutačno članice splitskog Taekwondo kluba Marjan. Posebno priznanje Zajednice sportova grada Knina te ček Šibensko-kninske županije na 50 tisuća kuna uručeni su zlatnoj olimpijki Matei Jelić. (www.feral.news/hoo)