Čakovec, 31. prosinca 2021. - U novu 2022. godinu Međimurje ulazi s laskavim naslovom Europske regije sporta. Skupa s ostalim sportašima, zastavu je ispred zgrade Međimurske županije u Čakovcu podignuo srebrni gimnastički olimpijac iz Pekinga 2008. Filip Ude, ujedno i ambasador projekta „Međimurje - Europska regija sporta 2022.”.

Time je i službeno označio da Međimurska županija s 1. siječnjem 2022. postaje prva županija u Hrvatskoj koja je dobila ovu prestižnu titulu. Kako je istaknuo župan Posavec, Međimurska županija na svojih 730 kvadratnih kilometara ima 426 udruga, više od 15 tisuća registriranih sportaša i više od šest tisuća aktivnih sportaša.

- Međimurska županija je zahvaljujući sjajnim pojedincima i udrugama najsportskija županija u Hrvatskoj. Imamo fenomenalne pojedince koji ostvaruju vrhunske rezultate, uz pomoć obitelji, trenera, predsjednika klubova i mentora - rekao je Posavec, dodavši kako je uz profesionalni sport u Međimurskoj županiji vrlo razvijena i sportska rekreacija.

Pozvavši sve sportaše, sportske udruge i klubove da zajedno pokažu cijelom svijetu kako će Međimurska županija doista i opravdati ovu prestižnu titulu, Posavec je istaknuo i želju promoviranja Međimurja i kroz sport "diljem Hrvatske, Europe i svijeta”.

Da je ova titula velika čast, ali i obveza, naglasio je i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, poručivši kako su najbitniji sportaši i sportašice, oni koji brane boje svojih klubova i Međimurja.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini kazala je da su za ovu prestižnu titulu najzaslužniji sportaši, njihovi treneri i roditelji, zahvalivši im što na natjecanjima promoviraju ime grada Čakovca i Međimurske županije, a na međunarodnim natjecanjima još i ime domovine Hrvatske. (hina/hoo)