Olimpijski festival dječjih vrtića

 

Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti,  natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se više od deset godina i u suradnji sa sportskim zajednicama. Kao suorganizator, inicijator i osnivač Festivala, Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodjeljuje prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima.

 

Dokumenti: Sport na lokalnoj razini – kriteriji, pravila i obrasci

Vinkovci, 27. travnja 2018. - Sedamnaesto izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u sjajnom je ozračju obilježeno i u Vinkovcima, na stadionu HNK Cibalia.

Zagreb, 1. lipnja 2017. – Natjecanjem 480 djevojčica i dječaka u Parku mladeži u Splitu 31. svibnja završio je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića. Manifestacija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove je godine okupila mališane iz dječjih vrtića, njih 15.800, kako bi kroz radost, igru i druženje učili o olimpijskim vrijednostima - uvažavanju, izvrsnosti i prijateljstvu.

Zagreb, 2. svibnja 2017. - Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove će se godine u svibnju diljem Hrvatske okupiti više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina, a prva će se natjecanja održati u srijedu, 3. svibnja u Kninu i Omišu.