Svjestan svoje uloge u odgoju mladih putem sporta, HOO je odlučio proslaviti Hrvatski olimpijski dan među najmlađima, onima koji predstavljaju hrvatsku budućnost. U zagrebačkom dječjem vrtiću Grigor Vitez održan je prigodni program gdje se djeci na njima prihvatljiv način pokušalo približiti i predstaviti, odnosno demonstrirati neke sportove kao što su judo, ritmička gimnastika, mačevanje, akrobatski rock'n'roll. 

Pod stručnim vodstvom i mentorstvom prof. Vitomira Spasovića, autora serije knjiga 'Mali sportaši', kratki program djeca su prihvatila s oduševljenjem i velikim zanimanjem, a posebnu pažnju izazvale su dvije olimpijske medalje (zlato OI Seoul 1988., srebro OI Atlanta 1996.)

proslavljenog hrvatskog vaterpoliste Dubravka Šimenca koji je i na taj način ukazao najmlađima da se bave sportom jer donosi mnoge dobrobiti. Djeci se obratila i bivša sportašica i hrvatska sportska novinarka Milka Babović pozvavši djecu da se uključe u sport. Po završetku, dječica su dobila prigodne poklone – seriju knjiga 'Mali sportaši' koja njihovim roditeljima donosi preporuke koji sport odabrati za svoje dijete.

U ime HOO-a svečanosti je nazočio voditelj projekta Hrvatskog olimpijskog dana, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Siniša Krajač, savjetnik zagrebačkog gradonačelnika Davor Denovski i načelnik u Odjelu za razvoj sporta Uprave za sport MZOŠ-a Darko Vučić.

Čestitke HOO-u

Tijekom dana na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora pristigle su brojne čestitke povodom dana osnivanja HOO-a, među kojima su čestitka ministra znanosti obrazovanja i sporta dr.sc. Radovana Fuchsa, predsjednika Hrvatskog zbora sportskih novinara Jure Ozmeca, splitskog Muzeja sporta, judo kluba 'Samobor', Zagrebačkog radija.