Opatija, 9. travnja 2022. - Vikend u Opatiji ispunjen je sportsko-rekreacijskim događanjima, a to je bio i povod za posjet izaslanstva HOO-a našem turističkom "biseru". Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač prigodnim je obraćanjem pozdravio sudionike državnog prvenstva u kickboxingu, na kojem nastupa 240 natjecatelja iz 53 kluba.


A da su lokalne sredine vrlo važne za očuvanje zdravlja građana kroz sport i rekreaciju istaknuo je prvi operativac nacionalne olimpijske udruge pozdravljajući i sudionike 10. Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Povodom Svjetskog dana zdravlja (7. travnja), spomenuti festival rekreacije priredili su vrijedni djelatnici Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo. Koliko su uspjeli u tome, najbolje potvrđuje sjajan odaziv - čak 1214 sudionika u šest dobnih kategorija, od predškolske dobi do umirovljenika.

Ljetna pozornica u Opatiji poslužila je sudionicima festivala kao podij za "zagrijavanje" jer su se uoči službenog otvaranja manifestacije masovno odazvali trenericama fitnessa i njihovu programu "Vježbajmo zajedno". Ljepšu razglednicu ovoga vikenda Opatija nije ni mogla poslati... (hoo/vk)