Vinkovci, 18. ožujka 2021. - U suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol iz Vinkovaca, postavljene su do sada dvije izložbe iz ciklusa pod nazivom Ususret ljetnim Olimpijskim igrama. Drugi ciklus je predstavljen s podsjetnikom na deset Olimpijskih igara, od 1936. do 1980., i njime se može pratiti nastavak razvoja Igara.

Uvodni tekstovi za svake Igre donose podatke o razdoblju održavanja, državama sudionicama, broju sudionika i sportovima u kojima su održavana natjecanja. Poseban naglasak je stavljen na Hrvate koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama i njihove ostvarene uspjehe. Svake pojedine Igre prati i serija najznačajnijih fotografija.

Izložba je postavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici od 15. do 27. ožujka 2021. godine. Autori izložbe su Željko Iveljić i Tihomir Marojević.

U pripremi je izložba trećeg ciklusa Ususret ljetnim Olimpijskim igrama, a u jednoj staklenoj vitrini biti će postavljena izložba hrvatskih sudionika ljetnih Paraolimpijskih igara. Postoji velika mogućnost objave knjige, te će se isti podaci naći i u njoj.  (hoo/ži)