Petrinja, 12. ožujka 2021. - Kao rezultat zajedničkih napora Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, koji su projektom "Prijatelji na djelu" osigurali novčanu pomoć sportu na Banovini, u Petrinji je 12. ožujka otvorena prva od tri montažne dvorane (unajmljena na 18 mjeseci), a za nju je utrošeno 523.000 kuna.

 

Na primopredajnoj svečanosti dvorane za gimnastiku sudjelovao je i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za lokalni sport Siniša Krajač, jedan od pokretača projekta Prijatelji na djelu za prikupljanje donacija sportašima, trenerima, kao i sportskim udrugama i objektima potresom razorene Sisačko-moslavačke županije.

- Ne mogu vam reći koliko smo mi u Hrvatskom olimpijskom odboru sretni što je ovo ovako brzo izvedeno i na ovako specifičan način, gdje su stvoreni stvarni uvjeti za treniranje. Dvorana je praktički u funkciji, grijana je, osvijetljena, evo - rekla mi je trenerica da veću nisu ni imali. Dakle, sada djeca nemaju problema s nastavkom treniranja u idućih godinu i pol, dvije - izjavio je s neskrivenim zadovoljstvom zbog uspjeha projekta Siniša Krajač.

 

Predaja montažne dvorane na korištenje članovima Gimnastičkog kluba Petrinja uvod je u realizaciju obnove još dviju petrinjskih dvorana - višenamjenske i hrvačke, a dio doniranog novca bit će usmjeren i za klubove koji se bore za opstanak u Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici, Lekeniku i Sunji. (hoo/vk)