Labin, 22. prosinca 2020. - Vrijedni labinski entuzijasti ne miruju ni tijekom pandemije Covid-19 pa su svojim građanima, sportašima i rekreativcima podarili novo vježbalište na otvorenom, smješteno u parku okruženom zelenilom nedaleko travnatog nogometnog terena kraj Osnovne škole Matije Vlačića.

Nakon odrađenih pripremnih radova, na vježbalištu su montirane sprave, i to: trovisinsko vratilo, dvostruke ljestve, sjedalo za povlačenje, dvostruka fitness klupa, eliptični trenažer i sjedalo za odgurivanje.

Podsjetimo, Grad Labin financirao je pripremne radove, odnosno iskope, izradu temelja za postavu sprava, nasipavanje tampona i postavu rubnjaka. Radove na pripremi terena, u vrijednosti od 30 tisuća kuna, izvelo je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o iz Labina, a financirani su iz programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture Grada Labina. 

Nabava i prijevoz sprava financirani su putem programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) „Odaberi sport“ te su svojevrsna dodatna potvrda i priznanje za velika ulaganja u sport Grada Labina proteklih godina.

Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, Siniša Krajač, istaknuo je važnost stalnog ulaganja u sportsko-rekreativnu infrastrukturu kao predispoziciju za očuvanje zdravlja cijele nacije, pohvalivši Labinjane kao primjer kontinuirane angažiranosti i suradnje s HOO-om u ostvarivanju vrijednih projekata. (labin.hr/hoo)