Zagreb, 15. listopada 2020. - Porečka dvorana Žatika bit će od 16. do 18. listopada domaćin četvrtog izdanja Sport Festa, na kojem će sportska tematika biti dominantna kroz sajamske, konferencijske i zabavne događaje. Kao i u dosadašnjim izdanjima, sportaši, treneri, poklonici sporta i rekreativci na jednom će mjestu imati prilike upoznati se s novitetima u profesionalnoj sportskoj opremi, prehrani te uslugama specijaliziranih tvrtki koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

Iznimno atraktivan bit će i dvodnevni konferencijski dio u hotelu Valamar Diamant s dvadesetak gostiju koji će u predavanja pretočiti bogata znanja i iskustva. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša otvorit će konferencijski dio Sport Festa izlaganjem na temu HOO - pogled prema Tokiju. Sukladno najavi, uslijedit će eminentna imena hrvatskog sporta - o životu posvećenom vaterpolu govorit će Ratko Rudić, o stvaranju pobjedničke momčadi Nenad Bjelica (online iz Osijeka), a tajne uspjeha hrvatske gimnastike otkrit će predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik. Integrativni pristup kondicijskoj pripremi približit će nazočnima kondicijski trener Igor Blažinčić. U Toyota talku, na temu „Zeleno i odgovorno prema Tokiju“, sudjelovat će zlatna olimpijka iz Rija Sara Kolak, istaknuti rally vozač Juraj Šebalj i atletski paraolimpijac Ivan Katanušić.
Drugi konferencijski dan otvorit će državni tajnik za sport Tomislav Družak, a govorit će o financiranju hrvatskog sporta. Aktualni trenutak hrvatske košarke približit će predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković. Nakon gosta iznenađenja, o novim tehnologijama u sportu govorit će Vlado Šola i Damjan Žunić, a završnica je rezervirana za novinarskog doajena Božu Sušeca na temu Televizija i sport te glavnog tajnika Hrvatskog šahovskog saveza Alojzija Jankovića s temom Sport i business.

Vrlo privlačna je i ponuda fun zone s raznim sportskim aktivnostima poput crossfit natjecanja, dodgeball lige, boksa ili flying disca, a veliku pozornost zasigurno će izazvati i VR igre.
Za sve posjetitelje ulaz na sajam je besplatan, dok će za konferencijski dio ulaznice biti dostupne kroz prijavu na službenim stranicama Sport Festa.

Listopad u Poreču u znaku je Sport Festa, događaja koja ujedinjuje strast prema sportu i zdravom načinu života. Pozivnica nije potrebna… (hoo)