Šibenik, 23. rujna 2020. - Premijerna šibenska svečanost dodjele HOO-ovih "Priznanja za dugogodišnji uspješan rad na razvoju i unaprjeđenju hrvatskog športa", održana na tvrđavi Barone, imala je dva laureata - legendarnog šibenskog trenera Miroslava Kotarca i Grad Šibenik. Priznanja je uručio pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač. 

Profesor Kotarac u sportu je 51 godinu, posebno je ponosan na Dražena Petrovića, ali i na svu djecu koju je trenirao, kao i na brojne učenike kojima je predavao tjelesni odgoj.
- Ovo priznanje znači da je rudarski rad koji sam provodio po dvoranama bez velikih svjetala netko ipak primijetio. Imao sam sreću što sam radio u školi i da sam nakon toga postao trener. Počeo sam raditi s djecom od prvog razreda do 18 godina. Kad vidim 20, 30 ili 40 djece koji svaki dan rastu po jedan centimetar, ne u visini nego u tehnici, to je divota - kazao nam je Kotarac netom prije nego je primio priznanje.
U ime Grada Šibenika, priznanje do primio gradonačelnik Željko Burić koji je zahvalio onima koji su odlučili da prvo izdanje ovog priznanja ode u ruke Šibenika i profesora Kotarca.
- Grad je zaista u posljednjih pet ili šest godina uložio veliki novac iz vlastitog proračuna da bi osposobio naše sportske dvorane. Nismo išli logikom da treba napraviti velebnu dvoranu, išli smo na to da ono što imamo mora biti pristojno i uredno, upravo zbog najmlađih jer to su dvorane koja koriste i školska djeca. Imamo relevantne klubove u nogometu, košarci, vaterpolu, imamo veslački klub koji je itekako prepoznatljiv. Imamo dva plivačka kluba čiji su plivači nositelji brojnih prvih mjesta. Nadam se da će biti novih objekata - kazao je gradonačelnik Burić.
Siniša Krajač čestitao je dobitnicima priznanja u ime HOO-a te pritom naglasio:
- Prepoznali smo sva nastojanja Šibenika da pomogne i prati sport. Sportaši su brend ovoga grada, Šibenik asocira na sport i mi to prepoznajemo…

Domaćini su uzvratili zahvalnicom predstavniku Hrvatskog olimpijskog odbora. (šibenik.in/hoo/vk)