Staro Petrovo Selo, 8. rujna 2019. - Posredovanjem svoga Odjela za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) potiče i podržava sportske aktivnosti u malim sredinama. HOO je tako sudjelovao i u zanimljivom događaju, održanom 8. rujna 2019. godine, u živopisnom mjestu Laze, šest kilometara od općinskog središta Starog Petrova Sela. Vrijedni domaćini priredili su 26. izdanje memorijalnog nogometnog turnira Hrvatski sokoli, na kojem je nazočio i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta Siniša Krajač.

 

To je druga godina zaredom da je krovna udruga hrvatskog sporta zastupljena na ovom sportskom događaju u Lazama, što su pozdravili i domaćini, ponajprije prvi čovjek organizacije turnira Mladen Mikolčević te načelnik općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

Glavnina društvenog života u Lazama događa se oko Nogometnog kluba Graničar, a klupski je dres na dar dobio i predstavnik HOO-a Krajač. Zahvalnost je to nacionalnoj olimpijskoj udruzi koja kroz sport usmjerava i mlade ljude u Lazama na život bez nasilja i osvještava im bitnu činjenicu da je sport izvor zdravog života.