Slunj, 31. kolovoza 2019. - Posljednjeg dana kolovoza Slunj je bio domaćin prvog međunarodnog sportskog susreta prijateljstva u malom nogometu i rukometu. Susreti su zamišljeni kao zbližavanje kroz sport djece slunjskog kraja i Unsko-sanskog kantona iz susjedne Bosne i Hercegovine. Cjelokupna manifestacija započela je postrojavanjem ekipa u sportskoj dvorani Srednje škole Slunj i pozdravnim govorima dužnosnika. Pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za sport na lokalnoj razini Siniša Krajač nazočio je premijernom izdanju ovog projekta, iskazujući mu na taj način i podršku Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ideju za susrete inicirali su zamjenik gradonačelnika Grada Slunja Ivan Požega i Hasim Koc iz turske razvojne agencije TIKA, a nakon što je projekt bio prezentiran Vladi Republike Turske prihvaćen je i financiran sa 130.000 kuna.  

Na nogometnom turniru sudjelovale su ekipe iz Slunja, Vojnića, Karlovca, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, a u rukometnim natjecanjima ekipe iz Cazina, Bosanske Krupe, Slunja i Rakovice.

Osim upoznavanja i druženja djece, cilj ovakvih sportskih susreta je nastavak gradnje tradicije prijateljstva i suradnje u bliskim krajevima s dvije strane granice, a koji su oduvijek imali veliku povezanost na mnogim područjima društvenog života. (hoo/vk)