Zagreb, 8. travnja 2019. - Nakon što je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 24. sjednici potkraj ožujka jednoglasno prihvatilo prijedlog o utemeljenju Nagrade HOO-a Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, odobrivši ujedno i Pravilnik spomenute nagrade, desetak dana kasnije i službeno je raspisan natječaj za njezinu prvu dodjelu. Nagrada će se dodjeljivati svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su u 25-godišnjem ili duljem razdoblju djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Kandidate mogu predlagati županijske i lokalne sportske zajednice na području Republike Hrvatske te Hrvatski olimpijski odbor, a o dobitnicima će odlučivati sedmeročlano Ocjenjivačko povjerenstvo. Nagradu će predstavljati pisana povelja te skulptura povezana s likom i djelom Milana Neralića, prvog Hrvata osvajača olimpijske medalje u povijesti - bronce u mačevanju na OI u Parizu 1900. godine. Svečanost uručenja ove nagrade organizirat će lokalne sredine povodom Svjetskog dana sporta krajem svibnja, za početak vjerojatno u Neralićevu rodnom Slunju.

Prijedlozi za nagradu dostavljaju se do 28. travnja 2019. godine na adresu: Hrvatski olimpijski odbor (Ured za programe lokalnog sporta), Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, s naznakom "Za nagradu HOO-a Milan Neralić". 

Sve pojedinosti o uvjetima kandidata, Pravilniku nagrade, raspisu natječaja i obrascima kandidatura nalaze se u donjim dokumentima.


Obrazac pravne osobe
Obrazac fizičke osobe
Pravilnik o dodjeli Nagrade HOO-a Milan Neralić
Odluka o raspisivanju natječaja
Poziv za natječaj dostava Odluke