U Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji održani su prvi Međužupanijski sportski susreti - sportska manifestacija osmišljena kao jednodnevni susret predstavnika i sportaša županijskih sportskih zajednica s ciljem jačanja međusobne suradnje, razmjene iskustava i znanja te sportskih nadmetanja mladih sportaša.


Uspješan domaćin prvih Susreta bila je Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, a sudjelovali su i predstavnici sportske zajednice Istarske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U sklopu manifestacije odigran je turnir u odbojci za kadetkinje (U15). Nakon vrlo izjednačenih i kvalitetnih nadmetanja pobjedu je odnijela ekipa Osječko-baranjske županije, ispred izabranih sastava Primorsko-goranske, Istarske i Vukovarsko-srijemske županije.


Na okruglom stolu u sklopu manifestacije sudjelovali su svi predstavnici sportskih zajednica i brojni gosti. Prihvaćen je prijedlog domaćina da radne teme okruglog stola budu sportske aktivnosti djece predškolskog uzrasta, s naglaskom na modele organizacije Olimpijskog festivala dječjih vrtića, te budući status lokalnog sporta u kontekstu novog Zakona o sportu. Gotovo po svim pitanjima koja su dotaknuta vladalo je jedinstvo u stavovima ili veoma slična razmišljanja, poglavito kada se radi o položaju lokalnog sporta unutar sustava hrvatskog sporta.


Nazočnost predstavnika HOO-a, Siniše Krajača iz Ureda za programe lokalnog sporta, kao i predstavnika regionalne samouprave pokazala se vrlo korisnom.
Pohvalivši ideju o susretima ove vrste, Krajač je, između ostaloga, kazao:

- Ovaj međužupanijski model zbližavanja i povezivanja sportaša i sportskih djelatnika iz raznih krajeva Hrvatske trebali bismo u budućnosti primijeniti i na gradove.


Obvezu domaćinstva sljedećih susreta preuzela je Zajednica sportova Osječko-baranjske županije.

Rezultati odbojkaškog turnira (U15): Vukovarsko-srijemska županija - Primorsko-goranska županija 1-2, Osječko-baranjska županija - Istarska županija 3-0,
Istarska županija - Vukovarsko-srijemska županija 2-1, Osječko-baranjska županija - Primorsko-goranska županija 2-1.

Redoslijed županija: 1. Osječko-baranjska, 2. Primorsko-goranska, 3. Istarska, 4. Vukovarsko- srijemska. (pgž/hoo)