Labin, 26. listopada 2017. - Sudionici Olimpijskog festivala učenika osnovnih škola Labinštine, pilot-programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), imali su čast prvi isprobati funkcionalnost dviju sportskih dvorana, dan prije svečano otvorenih u Labinu. Projekt vrijedan 30 milijuna kuna poduzetni domaćini dovršili su u samo godinu dana.

 

Kako je izvijestio Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice grada Labina, riječ je o jednoj novoizgrađenoj dvorani te dosadašnjoj, koja je u potpunosti renovirana:

- Krenuli smo od djece i tako na najljepši način stavili u pogon dvorane Sportskog centra Franko Mileta. Obje su rukometnih dimenzija i dobro opremljene. Ističem to zato što je Labin rukometni grad pa smo ovom prigodom obilježili i jubilej naših „labudica“, odnosno 40. obljetnicu povijesnog ulaska ŽRK Rudar u prvoligašku konkurenciju bivše države…

 

Zato ne iznenađuje činjenica da su i natjecanja osnovnoškolaca započela rukometnim turnirom. Sudjeluju predstavnici šest škola, a sportsko umijeće odmjerit će još u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i atletici.

Deseti Olimpijski festival osnovnoškolaca iz Labina i njegove okolice otvorila je državna tajnica za sport Janica Kostelić. Završni dan je 14. studenoga na tamošnjem Gradskom stadionu, kada će se u atletici natjecati učenici viših razreda.

 

Dvostrukoj svečanosti labinskog sporta nazočio je i Siniša Krajač iz Ureda za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora, supokrovitelja Olimpijskog festivala učenika osnovnih škola:

 

- Labinjani su izgradili novu dvoranu i renovirali postojeću, iz koje su izašli brojni vrhunski sportaši i sportašice, hrvatski olimpijci… Vjerujem da će i stara dvorana, sada u novom ruhu, biti dom svima onima kojima je sport sastavni dio života. Već danas nova dvorana krcata je djecom, što najbolje dokazuje kako se isplati investirati u sport jer se zapravo investira u budućnost. Hrvatski olimpijski odbor dao je i financijsku potporu Olimpijskom festivalu učenika osnovnih škola, a to će činiti i ubuduće. (hoo/vk)