Karlovac, 23. listopada 2017. - Projekcijom dokumentarnog filma „Prvih 50 naše dvorane“, kojoj je prethodilo otkrivanje spomen-ploče sa 43 imena poginulih sportaša i sportskih djelatnika iz grada na četiri rijeke, u Karlovcu je obilježeno pol stoljeća od izgradnje prve moderne sportske dvorane u Hrvatskoj.


- Ova spomen ploča sjećanje je na sportaše iz Karlovačke županije koji su položili život u Domovinskom ratu - poruka je Želimira Feitla, predsjednika Zajednice sportova Karlovačke županije, nakon otkrivanja ploče.


Brojni sportaši, sportski djelatnici, politički dužnosnici, predstavnici medija i građani Karlovca s velikom su pozornošću u samoj dvorani odgledali polsatni film, napravljen prema scenariju novinara Marijana Bakića. U nastavku svečanosti karlovački novinarski bard, Slavko Cvitković, evocirao je uspomene na ŠSD na Rakovcu, koji je u danima mladosti puno značio i aktualnom županu Karlovačke županije Damiru Jeliću. Na ovom iznimnom događaju Hrvatski olimpijski odbor predstavljao je Siniša Krajač iz Ureda za programe lokalnog sporta.


- S impresivnom pričom koju priča ova sportska dvorana, stara 50 godina, može se pohvaliti mali broj dvorana u našem okruženju. Bila je uvijek svima na usluzi. U onim sretnim trenucima služila je mladima za sportski razvoj i očuvanje zdravlja, u onim tužnim, tijekom Domovinskog rata, bila je utočište ratom unesrećenim ljudima. Ne dvojim da će nastaviti promicati ime svoga grada i svoje države. U nadi da će uskoro dobiti novo ruho, zahvaljujem se svima koji su zaslužni za izgradnju dvorane i onima koji trenutačno brinu o njoj, a posebno karlovačkoj sportskoj zajednici s kojom Hrvatski olimpijski odbor ima odličnu suradnju - rekao je Krajač. (hoo/vk)