ZAGREB, 11. lipnja 2014. - Kako bi pomogla sportskim klubovima na poplavljenim područjima, Olimpijska solidarnost (OS) Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrit će Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) subvenciju u ukupnom iznosu od 100,000 USD, obavijestio je 11. lipnja 2014. godine direktor OS-a Pere MirĂł predsjednika HOO-a Zlatka Matešu.

„Predsjednik MOO-a Thomas Bach i predsjednik Komisije MOO-a za Olimpijsku solidarnost Nj.E. šeik al-Sabah izrazili su želju da pomognu Hrvatskom olimpijskom odboru i njegovim sportašima i sportskim klubovima pogođenima ovom elementarnom nepogodom. Nadamo se kako će financijska potpora doprinijeti nastavku sportskih aktivnosti na poplavljenim područjima u Hrvatskoj“ piše u svom dopisu Pere Miró.

HOO će odrediti kriterije za podjelu sredstava OS-a te u suradnji sa županijskim sportskim zajednicama Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije utvrditi i procijeniti nastalu štetu u klubovima. Nakon toga će se, uz odobrenje OS-a, krenuti u nabavu potrebne sportske opreme i sportskih rekvizita.

Zajedno s novčanom potporom Europskih olimpijskih odbora od 50,000 USD te donacijom sportske opreme i rekvizita HOO-a i partnera u vrijednosti od preko 100,000 kuna, ova će subvencija OS-a uvelike olakšati nastavak rada u sportskim klubovima pogođenim posljedicama poplave. (hoo/msč)