Rijeka, 11. srpnja 2011. - Zajednica sportova Primorsko goranke županije (PGŽ) raspisala je Natječaj za fotografiju na temu sport i fair playa u sportu a pod nazivom "Odlučujući trenutak – 2011".

Rijeka, 11. srpnja 2011. - Zajednica sportova Primorsko goranke županije (PGŽ) raspisala je Natječaj za fotografiju na temu sport i fair playa u sportu a pod nazivom „Odlučujući trenutak – 2011“.

Ovogodišnji, treći po redu u organizaciji PGŽ, tematski se odnosi na natjecateljski pogled na sportska igrališta i fair play u sportu za koju će organizator dodijeliti posebnu nagradu. Povod je 17. Europski fair play kongres i Opća skupština Europskog fair play pokreta u Poreču od 29.9. do 1.10.2011. kojima je suorganizator Hrvatski olimpijski odbor.

Fotografije moraju biti snimljene u 2011. godini na sportskim borilištima Primorsko-goranske županije ili na nekom drugom mjestu ako se radi o sportašima iz Primorsko-goranske županije. Sudionici mogu dostaviti najviše 12 fotografija od kojih najviše tri mogu biti iz istog sporta kao i tri fotografije u kategoriji „fair playa“. Fotografije se dostavljaju u digitalnom obliku na CD-u, DVD-u ili USB mediju i moraju biti u JPG formatu, najmanje rezolucije 300 dpi.

Cjelokupni tekst natječaja, prijavnica kao i ostale informacije o natječaju te nagrađene fotografije ranijih natječaja mogu se preuzeti i pogledati na web stranicama Zajednice sportova PGŽ: www.sport-pgz.hr.

Rok za primanje radova je 4.11.2011., a materijali se šalju poštom ili osobnom dostavom na adresu: Zajednica sportova PGŽ, Jadranski trg 4/III, Rijeka, s naznakom: Foto-natječaj 2011.

Zajednica sportova dodijeliti će četiri nagrade najuspješnijim autorima a posebno će biti nagrađen najbolji mladi fotograf. Izložba najboljih radova organizirati će se u prosincu 2011.

Pokrovitelj Natječaja i izložbe fotografija je Primorsko-goranska županija.