Aktivnosti - sport na lokalnoj razini

Vinkovci, 18. ožujka 2021. - U suradnji Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci i Povijesnog i športskog društva Hrvatski sokol iz Vinkovaca, postavljene su do sada dvije izložbe iz ciklusa pod nazivom Ususret ljetnim Olimpijskim igrama. Drugi ciklus je predstavljen s podsjetnikom na deset Olimpijskih igara, od 1936. do 1980., i njime se može pratiti nastavak razvoja Igara.

Nedelišće, 17. ožujka 2021. - Osvajač olimpijskog srebra 2008. godine u Pekingu, Filip Ude, bit će ambasador Europske regije sporta, naslova koji će Međimurska županija nositi u 2022. godini, i to kao prva takva regija u Hrvatskoj. Jednog od najboljih hrvatskih gimnastičara, osvajača medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskom i Europskom prvenstvu te Mediteranskim igrama, kao ambasadora Europske regije sporta predstavio je međimurski župan Matija Posavec na prigodnoj konferencija za medije u Sportsko-gimnastičkom centru ATON u Nedelišću.

Petrinja, 12. ožujka 2021. - Kao rezultat zajedničkih napora Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, koji su projektom "Prijatelji na djelu" osigurali novčanu pomoć sportu na Banovini, u Petrinji je 12. ožujka otvorena prva od tri montažne dvorane (unajmljena na 18 mjeseci), a za nju je utrošeno 523.000 kuna.