Aktivnosti

Zagreb, 8. travnja 2019. - Nakon što je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 24. sjednici potkraj ožujka jednoglasno prihvatilo prijedlog o utemeljenju Nagrade HOO-a Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, odobrivši ujedno i Pravilnik spomenute nagrade, desetak dana kasnije i službeno je raspisan natječaj za njezinu prvu dodjelu. Nagrada će se dodjeljivati svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su u 25-godišnjem ili duljem razdoblju djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

Zagreb, 28. ožujka 2019. - Nakon što je Vijeća HOO-a na 24. sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog o utemeljenju Nagrade HOO-a Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini, odobrivši ujedno i Pravilnik spomenute nagrade te postupak raspisivanja natječaja, samo dan kasnije kreće se u realizaciju tih odluka. Nagrada će se dodjeljivati svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su u 25-godišnjem ili duljem razdoblju djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini. Pritom se podrazumijeva da su fizičke osobe starije od 60 godina, a pravne - više od 25 godina.

U Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji održani su prvi Međužupanijski sportski susreti - sportska manifestacija osmišljena kao jednodnevni susret predstavnika i sportaša županijskih sportskih zajednica s ciljem jačanja međusobne suradnje, razmjene iskustava i znanja te sportskih nadmetanja mladih sportaša.