Zagreb, 29. listopada 2019. - U središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge održana je 8. sjednica Komisije za informiranje i izdavaštvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojom je predsjedao njezin čelnik Jura Ozmec. Nakon prihvaćenih zabilješki s travanjske sjednice s elektronskim glasovanjem o sufinanciranju izdavačkih projekata Frane Matošić - Najveći kapetan Knjige o najstarijem hrvatskom atletičaru Mirku Vaniću, na dnevnom redu je bio plan izdavaštva za 2020. godinu. Posebno važan projekt potkraj olimpijske 2020. godine bit će objava drugog, dopunjenog izdanja knjige Hrvatski olimpijci i odličnici iz 2016. godine.

Sadržavat će i podatke o (novim) olimpijcima s Igara u Pjongčangu 2018. i Tokiju 2020., te podatke o mladim sportašima s Olimpijskih igara mladih, od prvog izdanja OIM-a 2010. Kao dodatna novost bit će podaci o Hrvatima osnivačima i članovima olimpijskog odbora bivše države. Sve to odveć priprema i ažurira vrijedni splitski publicist Jurica Gizdić.

Naravno, uz vodiče/brošure za višeportske priredbe (zimski OIM u Lausannei i ljetne OI u Tokiju), planirana je i redovita (tromjesečna) dinamika časopisa Olimp, o čijem je konceptu govorio glavni urednik Ante Drpić. Prije nego što su glasovanjem odlučili o sufinanciranju brojnih nadolazećih izdanja sportske publicistike, uglavnom monografija, članovi Komisije prihvatili su i prijedlog organizacije izvještavanja s višesportskih priredbi u 2020. godini. Jednako tako, primili su i informaciju o pripremi 3. komunikacijskog seminara HOO-a i HZSN-a koji će se održati 11. listopada u Zagrebu. (hoo/vk)