Publikacije

Knjige o olimpijcima i trenerima iz hrvatskog povijesnog nasljeđa i monografije olimpijske obitelji, te vodiči, zbornici, brošure, dio su svestrane i kontinuirane izdavačke multimedijske prakse HOO-a. Posebno mjesto zauzimaju autorske knjige i monografije o nastupima na Olimpijskim igrama hrvatskih sportaša i sportašica i doprinos hrvatskih trenera u osvajanju medalja kao mjesto čuvanja trajne sportske i kulturološke vrijednosti hrvatskog sporta i olimpizma.

I dok vodiči za Olimpijske igre, Olimpijske igre ili Mediteranske igre i Olimpijske festivale europske mladeži, obavještavaju o velikom sportskom događaju u kojima sudjeluju vrhunska hrvatska imenima čiji rezultati nadahnjuju danas kao i u povijesti hrvatskog sporta, druge publikacije uvest će širu sportsku i drugu javnosti u teoriju i praksu europskih fondova, utjecaju žena u sportu, međunarodnom fair play pokretu i njegovom razumijevanju, protudopinškoj zaštiti sportaša danas i u budućnosti, te druge teme koje su sastavnica interdisciplinarnog djelovanja HOO-a.


Časopis Olimp

Olimpizam i olimpijci

Vodiči hrvatskih olimpijskih i sportskih delegacija 

Hrvatski športsko medicinski vjesnik

Online publikacije (issuu)

Ostale publikacije

ZAGREB, 21. rujna 2016. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu u srijedu je u nazočnosti brojnih olimpijaca, među kojima i naše najbolje sportašice svih vremena i doministrice sporta Janice Kostelić, predstavljena knjiga "Hrvatski olimpijci i odličnici" autora Jurice Gizdića.

Zagreb, 13. listopada 2015. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu u utorak je javnosti predstavljena knjiga "Hrvatske sportašice na Olimpijskim igrama" autora Jurice Gizdića.

ZAGREB, 8. prosinca 2014. (Hina) - Knjiga 'Kovači hrvatskih i olimpijskih odličja' autora Jurice Gizdića predstavljena je u četvrtak javnosti na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.