Zagreb, 12. veljače 2007. - Komisija za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na čelu s predsjednicom Moranom Paliković Gruden, u srijedu 14. veljače 2007. godine s početkom u 14 sati u hotelu Four Points ...

Zagreb, 12. veljače 2007. - Komisija za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na čelu s predsjednicom Moranom Paliković Gruden, u srijedu 14. veljače 2007. godine s početkom u 14 sati u hotelu Four Points Panorama organizira seminar Mreža koordinatorica za žene u sportu.

Teme seminara su zastupljenost žena u upravljačkim i stručnim tijelima te na upravljačkim i stručnim funkcijama i poslovima u NŠS-ima i Zajednicama; stavovi i interesi hrvatskih sportašica o ravnopravnosti i obrazovanju; projekt Mreža koordinatorica za žene u sportu i program rada Mreža u 2007. godini te imenovanje voditeljica; mediji i žene u sportu.

Slijedom strategije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za unapređenje sudjelovanja žena u sportu na svim razinama i u svim strukturama, koji je 1996. godine usvojio načelo stroge jednakosti žena i muškaraca, MOO si je postavio za cilj, kojem trebaju udovoljiti svi nacionalni olimpijski odbori, da barem 10 posto žena do 2001. i 20 posto žena do 2005. bude na upravljačkim položajima.

Vijeće HOO-a je na svojoj 24. sjednici održanoj 10. srpnja 2006. godine dalo pozitivnu ocjenu i potporu realizaciji projekta Komisije za skrb o ženama u sportu "Stavovi i interesi hrvatskih sportašica o ravnopravnosti i obrazovanju" s ciljem analize obrazovnog statusa hrvatskih sportašica i njihovih interesa i stavova o obrazovanju i ravnopravnosti u hrvatskom sportu te ponude obrazovnog programa žena u sportu. Sa svrhom provedbe ovog projekta, Komisija za skrb o ženama u sportu formirala je Mreže koordinatorica za žene u sportu u NŠS-ima i Županijskim športskim zajednicama.