Poticanje ravnopravnosti među spolovima u sportu, uključivanje žena u upravljačka tijela i upravljanje sportom, posvećivanje pažnje specifičnosti zdravstvene skrbi žena u sportu, uspostava mreže koo...

Poticanje ravnopravnosti među spolovima u sportu, uključivanje žena u upravljačka tijela i upravljanje sportom, posvećivanje pažnje specifičnosti zdravstvene skrbi žena u sportu, uspostava mreže koordinatora za pitanja žena u sportu po županijama a u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, obrazovanje žena, suradnja sa Ženskim studijima, medijima, aktivnije učešće na međunarodnim skupovima, organizacija nacionalne konferencije o ženama u sportu te revitalizacija Glasila Komisije za skrb o ženama u športu ključne su programske smjernice Komisije za skrb o ženama u sportu usvojene na konstituirajućoj sjednici održanoj 20. travnja 2005. godine pod predsjedavanjem Morane Paliković Gruden, predsjednice Komisije i članice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ambiciozan program, osobito za 2005. godinu, trebao bi rezultirati i posebnom sjednicom Vijeća na temu žene i sport. Širi društveni angažman na ovom području očekuju sve članice Komisije imenovane u siječnju 2005. godine; Jasna Višnjević, Nataša Vezmar Novak, Branka Matković, Mirna Zidarić, Tamara Boroš, Danira Bilić, Mimi Vurdelja, Ana Sršen, uz tajnicu Komisije Gordanu Borko.

U četverogodišnjem mandatu Komisije, predsjednica Morana Paliković Gruden očekuje da uz pomoć humanističkih, sportskih i specijalističkih znanja žena u sportu sve aktivnosti budu u funkciji globalne kampanje za jačanje uloge žene.