Zagreb, 5. svibnja 2022. - U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) priređuje 6. svibnja 2022. godine u Rijeci jednodnevnu edukativnu radionicu, namijenjenu sportašicama, sutkinjama i djelatnicama u sportskoj administraciji.

Cilj edukativne radionice je poboljšanje prezentacije sporta i sportašica u objavama na društvenim mrežama, kvalitetnije komuniciranja s predstavnicima medija te priprema sadržaja koji se želi podijeliti s javnošću i medijima. Sudionike će kroz radionicu voditi predavači koji se dugi niz godina bave problematikom zastupljenosti žena u sportu i ženskog sporta u medijima.
U dvama uvodnim izlaganjima - član HAZU-a Ratko Cvetnić govorit će o važnosti medijske pismenosti te prednostima i zamkama interneta i društvenih mreža (DM), a novinar Marin Šarec o rodnim stereotipima i seksizmima u medijskom praćenju ženskog sporta.

U prvom dijelu praktičnih vježbi predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden ukazat će na poželjne i nepoželjne objave sportašica na društvenim mrežama, a s kreiranjem sadržaja na DM-u (na primjeru HOO-a) nazočne će i kroz praktične vježbe upoznati tajnica Komisije Mia Baćić. Drugi dio praktičnih vježbi, sa simulacijom televizijskih izjava sportašica prije i poslije nastupa, u ingerenciji je glavnog urednika SPTV-a Jure Ozmeca.

Suorganizatori radionice su HOO-ovi partneri u projektu „Glas žena u sportu“: Agencija za elektroničke medije, Hrvatski paraolimpijski odbor, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH.