Predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Iva Gavez izabrana je u članstvo Radne grupe Europske komisije za žene u sportu odlukom 6. europske konferencije za...

Predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Iva Gavez izabrana je u članstvo Radne grupe Europske komisije za žene u sportu odlukom 6. europske konferencije za žene i sport održane na temu "Žene, sport i demokracija" od 23. do 25. travnja 2004. godine u Parizu.

"Izbor u Radnu grupu dokaz je aktivnosti Komisije za skrb o ženama u sportu HOO-a te angažiranosti u radu europskih tijela, a što je rezultiralo suorganizacijom sastanka održanog u sklopu Europske konferencije o sportu u Dubrovniku 2003. godine", rekla je Iva Gavez pri povratku iz Pariza, dodavši kako je ovaj izbor i obveza za daljnje jačanje položaja žena u sportu.

Trodnevna pariška 6. europska konferencija za žene u sportu održana je pod pokroviteljstvom Francuskog olimpijskog odbora i Ministarstva za mladež i sport uz sudjelovanje oko 600 sudionika i organizaciju 12 radionica s naglaskom na zalaganju za ravnopravno sudjelovanje žena u sportu, kako rekreativnom tako i u vrhunskom sport te na organizaciji mreže suradnika diljem Europe. Europskom komisijom za žene u sportu sljedeće dvije godine predsjedat će Austrija.