Zagreb, 7. prosinca 2018. -  Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Središnji državni ured za šport (SDUŠ) i Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske organiziraju IX. seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu pod nazivom „Rodni stereotipi u sportu“. Seminar će se održati 11. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati u hotelu Panorama u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9.

Skup će pozdravnim govorima otvoriti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, potom i voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove SDUŠ-a Marija Crnković te ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin. Na programu seminara bit će desetak prezentacija i izlaganja, većinom eminentnih članica hrvatskog sportskog sustava, uključujući i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić te spomenutu ravnateljicu Vladina Ureda za ravnopravnost spolova. Uslijedit će tri tematske radionice: o ravnopravnosti spolova u sportu, uključivanju i zadržavanju žena u sportu, kao i o ženama i upravljanju u sportu. Za kraj seminara predviđena je rasprava iz koje bi se trebali nametnuti i zaključci ovoga skupa.

Za sve informacije obratite se na e-mail adresu Komisije za ravnopravnost spolova u sportu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..   

Registracija sudionika i obračun putnih troškova bit će na dan seminara od 10.30 do 11.00 sati u predvorju dvorane Kaptol 1 u  hotelu Panorama. (hoo)