U sklopu XVI. europske konferencije o sportu, koja se pod motom "Učinimo sport atraktivnim za sve" održava od 24. do 26. rujna u Dubrovniku, održan je i sastanak Izvršnog odbora Europske komisije že...

U sklopu XVI. europske konferencije o sportu, koja se pod motom "Učinimo sport atraktivnim za sve" održava od 24. do 26. rujna u Dubrovniku, održan je i sastanak Izvršnog odbora Europske komisije žene u sportu (EWS).

"Glavne teme sastanka naše Komisije bile su osobni razvoj kroz sport, što nakon sportske karijere i zastupljenost žena u izvršnim i upravljačkim tijelima klubova, sportskih organizacija i saveza", rekla je predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora Iva Gavez. Sve te tri teme sjajno je objedinila u svom izlaganju pod naslovom "Analiza i smjernice statusa sportašica u Hrvatskoj" Romana Caput Jogunica, pri čemu se koristila iskustvima i primjerima dviju naših vrhunskih sportašica stolnotenisačice Tamare Boroš i plivačice Ane Sršen.

Predsjednica EWS-a Francuskinja Chantal Amade Escot naglasila je da je EWS dobio status partnerskog suradnika Europskoj konferenciji nevladinih sportskih organizacija (ENGSO) i najavila da će se u travnju 2004. u Parizu održati Skupština Europske komisije za žene u sportu.

U radu Izvrsnog odbora EWS-a sudjelovale su još i tajnica Komisije za skrb o ženama u sportu HOO-a Dubravka Marković i naša najbolja veslačica i reprezentativka Mirna Rajle Brođanac.