Mr. Mimi Vurdelja, prva potpredsjednica Odbora HOO-a za skrb ženama u sportu, dobitnica je godišnjeg priznanja Međunarodnog olimpijskog odbora za doprinos razvoju svjetskog pokreta žene i sport. Pri...

Mr. Mimi Vurdelja, prva potpredsjednica Odbora HOO-a za skrb ženama u sportu, dobitnica je godišnjeg priznanja Međunarodnog olimpijskog odbora za doprinos razvoju svjetskog pokreta žene i sport. Priznanje je osobno potpisao predsjednik MOO-a Jacques Rogge. Mr. Vurdelja, uvažena nutricionistica i farmakologinja koja godinama vodi brigu o prehrani vrhunskih hrvatskih sportaša pri Uredu nacionalnih sportskih saveza Hrvatskog olimpijskog odbora ovo značajno priznanje MOO-a dobila je za višegodišnji izvanredan doprinos na promicanju razvoja i sudjelovanju žena u sportu.

Mimi Vurdelja svojom je aktivnošću ostavila značajan trag u Europskoj i Svjetskoj organizaciji za žene u sportu čija je članica. Naravno, da je dobivanju ovog priznanja, za koje dobitnica ističe da je svojevrsno priznanje i HOO-u, u mnogome doprinijela i besprijekorna organizacija Regionalnog seminara MOO-a za žene u sportu održana 9. i 10. rujna 1998. u Zagrebu, čemu je svojim stručnim radom i ugledom u mnogome pridonijela tadašnja dopredsjednica Odbora HOO-a za skrb o ženama u sportu mr. Mimi Vurdelja.