Zagreb, 24. veljače 2016. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održat će u petak, 26. veljače 2016. godine nacionalni seminar u okviru projekta SCORE (Strengthening Coaching with the Objective to Raise Equality/ Unapređenje rodne ravnopravnosti u sportskom treningu).

SCORE se financira iz programa Erasmus+ Sport, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Projekt u koji je kao partner uključen i Hrvatski olimpijski odbor provodi se od siječnja 2015. do kraja 2016. godine. Vodeći partner je europsko udruženje nevladinih sportskih organizacija ENGSO.

Cilj projekta je promicati rodnu ravnopravnost u trenerskoj profesiji, a usmjeren je ka povećanju broja trenerica na svim razinama u sportu kao i proširenju znanja na području rodne ravnopravnosti u obrazovanju trenera.

Seminar koji će voditi stručnjaci iz projekta SCORE, održat će se 26. veljače u 12:30 u okviru 14. godišnje konferencije „Kondicijska priprema sportaša 2016.“ na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a namijenjen je prvenstveno osobama u nacionalnim sportskim savezima zaduženim za struku i edukaciju trenera te osobama zaduženim za rodnu ravnopravnost. (hoo/msč)